Allt du vill veta om din YRLA-BEHANDLING

Vuxna människor har mellan fyra och sex liter blod beroende på hur stor du är. Ungefär hälften av blodet består av blodkroppar. Andra hälften består av en vätska som kallas blodplasma.

Översikt

Det finns tre olika sorters blodkroppar:

 1. Röda blodkroppar som ser till att syre transporteras från lungorna.
 2. Vita blodkroppar som är en del av kroppens immunförsvar och tar hand om virus, bakterier och främmande ämnen.
 3. Blodplättar som är en central del i kroppens reparation och läkning. I blodplättarna finns så kallade tillväxtfaktorer vars uppgift bland annat är att aktivera stamceller och därigenom skapa läkning i samband med en blödning. Genom att koncentrera blodplättarna (i betydligt högre grad än i vanligt blod) kan en lokal reparation och regeneration/föryngring skapas.

YRLAs™ behandlingar

YRLA™-metoden kan på ett naturligt sätt hjälpa till att återställa kroppens och hudens balans.
Vi använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder dina egna, unika tillväxtfaktorer i blodets blodplättar och dess läkande egenskaper.

Vi stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden återfår en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter (till exempel vid acne-ärr).

Resultatet förbättras gradvis över tid och har en lång hållbar effekt – oftast upp till flera år.

Användningsområden för YRLA™ Beauty:

 • Förebygga åldrandeprocessen i hår och hud
 • Förbättra hudkvalitet i ansikte, på händer och på dekolletaget.
 • Reducera rynkor, inte minst fina tunna rynkor såsom runt ögon och mun
 • Minska akne-ärr
 • Ge volym till olika delar av ansiktet på ett naturligt sätt
 • Ger näring till hårsäckarna för att stimulera hårväxten och för ett vitalare hår
 • Minska mörka ringar runt ögonen
 • Reducera pigmentförändringar i ansiktet

Klicka här för att boka tid

YRLA™ Medical

YRLA™ erbjuder även medicinska behandlingar med över 14 års erfarenhet för att bl a behandla artros samt reparera skador på senor och brosk.

Klicka här för att läsa mer om våra YRLA™ MEDICAL behandlingar.

 

Så går det till

Om du är känslig eller orolig för injektioner erbjuds du lokal bedövningssalva som appliceras där behandlingen ska ske.

Behandlingen inleds med ett vanligt venöst blodprov med en liten mängd blod från armvecket. Detta behandlas sedan genom en unik och särskild framtagen kombination av metoder för att få fram ett kraftigt koncentrat av de reparerande egenskaperna i ditt blod samtidigt som alla de delar som aktiverar och påskyndar läkningen bibehålls  – ELIXYRLA – och efter några minuter är ditt alldeles egna naturliga elixir färdigt att injiceras i huden. Innan dess desinficeras området ordentligt och vi är noga med att under hela besöket arbeta under hygieniska och sterila förhållanden.

Koncentratet bestående av din kropps egna tillväxtfaktorer injiceras i din hud med en fin och tunn nål. Beroende på vilka förutsättningar just du har kan det även bli aktuellt med mikronålsbehandling för att uppnå optimal effekt.

Processen i allmänhet

Steg 1

Venöst blodprov ca 30 ml
Venöst blodprov ca 30 ml

Steg 2

Blodet behandlas enligt YRLA™ unika metoder för att framställa ett kraftigt koncentrat av de reparerande egenskaperna i ditt egna blod - ELIXYRLA
Blodet behandlas enligt YRLA™ unika metoder för att framställa ett kraftigt koncentrat av de reparerande egenskaperna i ditt egna blod - ELIXYRLA

Steg 3

Desinfektion i det avsedda området för behandlingen
Desinfektion i det avsedda området för behandlingen

Steg 4

ELIXYRLA injiceras i avsett område
ELIXYRLA injiceras i avsett område

Inför behandlingen

Redan när du gör en bokning hos oss får du via mail en hälsodeklaration att fylla i. Detta för att ordentligt gå igenom din medicinska bakgrund och se så att du lämpar dig för YRLA™ metoden.

När du kommer till kliniken går vi igenom din hälsodeklaration samt dina behov och förväntningar.

Utifrån dina förutsättningar gör vi sedan en behandlingsplan för att just du ska på en optimal och unik behandling enligt YRLA™-metoden. Första besöket brukar ta ca 1 timme. De uppföljande besöken då vi har ett färdigt protokoll för att uppnå din unika potential tar besöket ca 30-45 minuter.

Efter Behandlingen och Resultat

Efter behandlingen får du en lugnande YRLA™-specialmask på huden. En viss rodnad, värmeökning och svullnad kan du känna av de närmaste timmarna efter behandlingen. Beroende på din känslighet för blåmärken kan även något litet sådant uppstå. Det är viktigt att du efter behandlingen avstår från täckande smink samt undviker hård träning, direkt solljus och bastubad under 24 timmar.

Behandlingen utförs som en behandlingsserie på tre till sex behandlingar med 3-6 veckors mellanrum. Vi har alltid en uppföljning efter 1 år. Härefter rekommenderas underhållsbehandlingen ca 1 gång/ år.

Då behandlingen är helt naturlig finns dock ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras.

Förväntningar

Behandlingen jobbar med huden på ett naturligt sätt för att stimulera kroppens egna återuppbyggande potential. Därför kommer resultaten synas långsamt och först efter en tid, även om en del av våra patienter ser en märkbar skillnad relativt omgående efter några dagar när den första rodnaden efter behandlingen lagt sig. Den första positiva förändringen som brukar märkas är en bättre hydrering av huden vilket bidrar till en förbättrad lyster och jämnare struktur i huden.

Kollagennybildning tar upp till 3 månader, varför det är först efter en längre tid effekten på rynkor, ärr och fyllighet i huden kan noteras.

Hår brukar behöva minst tre månader innan man ser någon uppenbar förbättring där större förändringar förväntas framträda först efter 6 månader.

FAQ

Vanliga frågor

Expand question

Hur lång tid tar behandlingen?

YRLA™-behandlingarna består typiskt av en unik kombination av 19-23 steg och även om det går på ca 30 minuter i effektiv tid bör du planera in minst en timme för ditt besök.

Expand question

Vad finns det för risker?

YRLA™ är en helt naturlig och mycket säker behandling.
Hos oss arbetar bara legitimerade vårdgivare; sjuksköterskor och läkare med lång erfarenhet inom regenerativa medicinen (alternativt estetisk medicin och injektionsbehandlingar). Då vi bara använder ditt blod utan några tillsatser är risken för biverkningar minimal. De vita blodkroppar som utgör en del av koncentratet/behandlingen är antiinflammatoriska och antibakteriella vilket gör infektionsrisken i det närmaste obefintlig. Till skillnad från många andra skönhetsbehandlingar finns inga tillsatser eller syntetiska ämnen som kan trigga igång en främmande reaktion i din hud.

YRLA™ är en vidareutveckling av en väl beprövad medicinsk behandling sedan drygt 30 år som bl.a används inom sårläkning, ortopedi och kirurgi.

Det finns dock tillfällen vi då vi avråder från behandling, bland annat om patienten:

• Har någon blodsjukdom
• Är gravid
• Lider av kronisk leversjukdom
• Genomgår blodförtunnade behandling som inte kan undvaras i 2-4 veckors tid
• Har någon autoimmun sjukdom och står på immunosuppresiv behandling som inte kan undvaras i 2-4 veckors tid.
• Genomgår aktiv och pågående cancerkopplad behandling.

För att nå optimalt resultat är det viktigt att tänka på vad som påverkar blodvärden och kroppens läkningsförmåga, bland annat genom att:

• Avstå all anti-inflammatorisk behandling såsom NSAID (t ex Voltaren, Naproxen eller Ipren), Aspirin minst 4 dagar före behandlingen.
• två veckor innan behandlingen avstå blodförtunnande medicinering och/ eller kosttillskott (tex vit E, Omega 3&6, vitlök, ingefära)
• två veckor innan behandlingen avstå kortisonpreparat (se ovan så det inte är livsviktig medicin)

Vi rekommenderar dessutom att äta en hälsosam frukost morgonen innan behandlingen och att du är ordentligt uppvätskad för optimalt resultat. Du bör även avstå från alkoholkonsumtion dagarna innan behandlingen.

 

Expand question

Gör behandlingen ont?

Det är en mängd små injektioner inom det aktuella området. De flesta beskriver det som små myggstick. Om du är smärtkänslig eller upplever det som väldigt obehagligt finns det lokal bedövningssalva att tillgå.

Efter behandlingen uppstår ofta både en rodnad och ibland viss svullnad i området. Om du är känslig för blåmärken kan även mindre sådana uppträda efter en stund. Dessa är alla snabbt övergående och brukar försvinna inom ett par dagar.

Allvarligare biverkningar är extremt sällsynta.

YRLA™-metoden ger en bättre hudstruktur inom ett par månader, men vi har alla olika förutsättningar varför slutresultat och reaktioner i samband med behandlingen påverkas av livsstil med faktorer såsom t ex stress, generell hälsostatus, kost och rökning.

Expand question

Vad är skillnaden mellan PRP och YRLA™-metoden?

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodpättskoncentrat på svenska) är samlingsnamnet på den första generationen av blodplättsbehandlingar som utförts i över 30 år. Idag har forskningen nått långt sedan de första behandlingarna erbjöds. Kortfattat går metoden ut på att provrör med blod placeras i en centrifug som gör att blodplättar och andra viktiga regenererande delar av blodet kan koncentreras för att skapa en effektiv läkning lokalt där kroppen inte klarar det själv.

En klassisk PRP (första generationen) innefattar att blodet som tas ut behandlas med antikoagulerande medicin så att blodet kan koncentreras längre i en centrifug för att få fram en koncentrerad mängd blodplättar. Därefter behöver en annan medicin tillsättas för att aktivera blodplättarna igen (utan den medicinen är koncentratet verkningslöst). De tillsatta medicinerna gör att blodplättarnas effekt minskar betydligt. Blodplättarnas aktivitet kan mätas i ca 15 min efter injektion och har marginellt mer aktiva blodplättar än vanligt blod efter aktivering.

Den andra generationens PRP, även kallad PRF, ACP eller ”slow-speed PRP” innebar stora framsteg i metodutvecklingen, materialet i provrören och centrifugerna vidareutvecklades och de tidigare nödvändiga tillsatserna av mediciner kunde uteslutas med en högre effektivitet som följd. Blodplättarnas aktivitet kan mätas i ca 10-14 dagar efter injektion.

Den tredje generationens PRP / C-PRF (Concentrated Platelet Rich Fibrin) innebar en ännu större vidareutveckling av provrörens material och centrifugernas effektivitet. Den tredje generationens PRP/PRF koncentrerar blodplättarna ca 4 gånger mer effektivt än den andra generationens PRP.

Den fjärde generationens PRP innebär ytterligare vidareutvecklingar där transportmolekylerna i blodet påverkas så att en påtagligt förlängd effekt och aktivitet kan mätas. I den fjärde generationens PRP/PRF kan blodplättarnas aktivitet mätas i upp till 4 månader efter injektion, detta med en koncentration av blodplättar upp till 10 gånger högre än vid den första generationens PRP.

YRLA™-metoden utnyttjar delar av de upptäckter som 3:e och 4:e generationens PRP/PRF medförde samt ytterligare upptäckter baserad på banbrytande modern forskning.

PRP har idag blivit ett samlingsbegrepp för blodplättsinjektioner där de flesta kliniker sannolikt idag inte utför en klassisk/första generationens PRP med provrör innehållande antikoagulerande medicin.

Kortfattat är YRLA™-metoden 10 gånger mer effektiv än PRP med en effekt som varar i månader jämfört med minuter.

Expand question

Hur jämför sig YRLA™-behandlingar med andra behandlingsmetoder?

Inom den estetiska medicinen finns en mängd olika material och behandlingar som kan användas i syfte att sakta ned naturens gång föryngra huden och få bättre hårkvalitet. Gemensamt för de flesta av dessa är att det är främmande material som tillförs kroppen.

YRLA™-metoden utgår från patientens egna föryngringselixir, blodet, och dess tillväxtfaktorer. Det är därför vi kallar vår metod för det naturliga alternativet till en bra hud och hårkvalitet.

Expand question

Vem är behandlingen för?

YRLAs™ metoder och behandlingar är passande för de som vill undvika kirurgiska ingrepp men försöka uppnå samma resultat som traditionellt mer eller mindre krävt operation. Behandlingarna är ämnade för att åstadkomma föryngring i celler med synbara resultat genom bl a  lyster, fräschör, jämnare hudton, minskad av acneärr, minskad porstorlek, blåhet under ögonen, förbättrad textur, antiage, reparerande och kollagenstimulering.
Red pattern